Toggle Nav

Pesuohjeita ja muuta yleistä

Pesuohjeet

Useimmat Aurinkokaupan vaatteet pestään normaalisti hienopesussa eli 30 tai 40 asteessa. Kevyt linkous vähentää silityksen tarvetta.

Käytä pesupussia - esimerkiksi paljon kirjailuja sisältävät vaatteet pysyvät parempina, kun käytät pesupussia, tai peset vaatteet aika ajoin käsin.

Tarkista kuitenkin kunkin vaatteen pesuohje sen lapusta. Intialaiset värjätyt puuvillavaatteet saattavat päästää väriä toden teolla. Vaatteet tulee pestä aina ennen ensimmäistä käyttöä ja varsinkin ensimmäiset pesut on hyvä tehdä muista erillään tai käsin. Voit käyttää myös pesukoneen villa tai silkkipesuohjelmaa, joka on 30 astetta ja linkoaa tosi kevyesti. Kun väriä ei enää irtoa kankaasta, sen voi pestä kirjopyykin seassa tummempien sävyjen kanssa


Puuvillaiset vaatteet

Kaikki uudet vaatteet kannattaa aina pestä ennen ensimmäistä käyttöä. Paksut talvitakit, pesuarat (esim. kirjaillut, paljon yksityiskohtia tai nappeja sisältävät) tuotteet ja päähineet sekä huivit kannattaa ensisijaisesti tuulettaa hyvin ennen käyttöä. Vaikka kankaat on värjäyksen yhteydessä usein jo kertaalleen kastuneet, kannattaa muistaa, että viskoosi ja puuvilla kutistuvat pesussa keskimäärin 5–10 %, joten se tulee huomioida kokoa valitessa.


Nepalilaiset käsintehdyt villatuotteet

Villa on ihmeellinen luonnonkuitu, koska se oikeastaan ”puhdistaa itse itsensä”. Kannattaa tuulettaa esim ponchot käyttöjen välissä ja säilyttää ne suljetussa muovipussissa pölyltä ja koiperhosten toukilta suojassa. Villatuotteita kannattaa pestä vain silloin, kun ne ovat näkyvästi likaisia. Pese 30–40 asteessa mielellään käsin villalle tarkoitetulla saippualla.


Viskoosiponchot ja huivit ym.

(Rayon) Viskoosi on muuntokuitu, sen pääaineena on selluloosa, jota saadaan puukuidusta. Se on erittäin vilpoisaa ja miellyttävää materiaalia, siksi erinomainen hellevaatteissa. Se ei kestä pesussa korkeita lämpötiloja, joten kannattaa pestä 30–40 asteen hienopesussa. Viskoosikin kutistuu pesussa hieman, joten ota se huomioon kokoa valitessa. Vaatteiden koot Vaatteet on valmistettu länsimaisia kokoja vastaaviksi. Kuitenkin, jos mietit kahden koon välillä, kannattanee ottaa se isompi, varsinkin niissä puuvillavaatteissa, joita ei ole valmistettu joustavasta neuloksesta. Useissa tuotteissa on ilmoitettu vaatteiden mittoja, joten vertaa niitä omiisi. Mikäli tuotteesta ei ole merkitty tarkkoja mittoja ja haluat tietää ne, ystävällisesti lähetä meille palautetta tai kysy verkkokaupan chatissä tai asiakaspalvelu@aurinkokauppa.fi.


Yhdenkoon vaatteet – one size

Pääsääntöisesti myymämme yhden koon vaatteet sopivat noin 36–40-kokoisille. Usein yhdenkoon vaatteissa on jonkinlainen sääntömahdollisuus tai resori, jolla istuvuutta voi säätää.


Puiset korut

Käsin Indonesiassa sonopuusta veistetyt puukorvakorut ovat aina yksilöllisiä. Kannattaa huomioida, että korvakorujen kiinnityspiikki on yleensä hieman normaalikorvakorun piikkiä paksumpi, n 1,5 mm. Puiset plugit ovat kevyempiä kuin esim. metallista valmistetut. Lisäksi niillä on hajua vähentäviä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä ihanteellisen vaihtoehdon.

Jojobaöljykäsittely auttaa pitämään plugit ja muut puukorut kunnossa. Poista puuplugit joka toinen viikko - älä käytä liian monta viikkoa peräkkäin. Voit pestä plugit (ja muutkin puukorut) käytön jälkeen saippualla ja vedellä. Muista käyttää mietoa, ei-kemiallista öljysaippuaa. Sen jälkeen voit hieroa niihin luomu jojobaöljyä. Anna puun imeä kaikki öljy ennen kuin huuhdot sen viileällä vedellä. Öljy täyttää puun huokoset ja toimii suojakerroksena kosteuden aiheuttamille muutoksille. Voit käyttää öljyä myös kaikkien puukorujen kiillottamiseen.


Kosmeettiset tuotteet ja allergiat

Vaikka tuotteet olisivat testattuja ja vuosikymmeniä yleisesti käytössä olleita, ne voivat aiheuttaa joillekin henkilöille yliherkkyys- tai allergiareaktion. Paljon erilaisia kasviuutteita sisältäviä tuotteita kannattaa varoa, jos on pahasti siitepölyallerginen.

Ostavan asiakkaan tulee itse tietää, mille on allerginen. Vain kokeilemalla löytyy oikeat tuotteet. Tietoomme ei ole tullut tapauksia, joissa Auringon itämaiset kosmetiikkaosaston tuotteet olisivat aiheuttaneet vakavia allergiaoireita.


Henna-testi

Henna on turvallinen useimmille aikuisille, kun sitä käytetään iholla tai hiuksissa. Se on kuitenkin yleisesti tiedetty allergisoiva tuote.

Tee Henna-testi ennen käyttöä!

Tarkoituksena on varmistaa, ettei ole Hennalle ole allerginen. Tätä varten laita pieni pisara Hennaa kyynärtaipeen sisäpuolelle. Pese 20 minuutin kuluttua haalealla vedellä. Jos prosessin aikana tapahtuu reaktioita (epämukavuutta, kuten polttelua tai kihelmöintiä, tuskallista pistelyä, turvotusta, punoitusta ja rakkuloita iholla) - huuhtele heti äläkä käytä tätä tuotetta.


Suitsukkeet

Pidä suitsukkeet pois lasten ja lemmikkien saatavilta ja polta niitä aina valvotusti. Käytä paloturvallista alustaa.

Suitsukkeiden polttaminen tuottaa savua ja saattaa aiheuttaa astmaattisille ja allergisille henkilöille hengitysteiden toimintahäiriöitä. Suitsukkeita poltettaessa on hyvä pitää huone hyvin tuuletettuna. Se laimentaa tehokkaasti sisäilman epäpuhtauksia ja vähentää siten altistumisriskiä.

Suomen tullilaboratorio on tutkinut kaikki tuotteemme ja todennut ne Suomen lain mukaisiksi.

WA button WA button